marcus

marcus

marcus
O čo ide v skutočnosti iniciátorom "štrajku učiteľov"
 
Skaven
Skaven | 12.1.2016 15:03

link
?


Skaven
Skaven | 12.1.2016 15:04

ale inac


Walker Texas Rager
Walker Texas Rager | 12.1.2016 15:13

Preco nespojit prijemne s uzitocnym?


marcus
marcus | 12.1.2016 15:16

tu je link:

https://dennikn...novych-odborov/


Skaven
Skaven | 12.1.2016 15:20

konecne trosku iniciativa proti smeru
drzim palce


Alt
Alt | 12.1.2016 15:35

Ano, lebo kym sa preferencie nehybu, smer nekona ... druha vec je, ze ak sa pohnu, tak Fico spravi len populisticke kozmeticke upravy, ktore system nezmenia ...
Inac ruku na srdce, ziadna vlada nespravila v skolstve ani v zdravotnictve poriadok, ci uz Meciar, Dzurinda, Fico ...


kesso
kesso | 12.1.2016 15:37

to si ucitelia fandia ze -5% ;-)


mod
mod | 12.1.2016 15:49

Ucitelom narozdiel od zdravtonych sestier drzim prsty. Ich platy su naozaj katastrofalne. Narozdiel od sestier najme tych co pracuju v statnych nemocniciach. Drze ako opice a na na vlastne oci som videl vyplatnu pasku kde bolo 900 EUR hrubeho. Zdravotna sestra z presovskej nemocnice. Ale ze ona ma predsa vysoku skolu ked som jej povedal ze to je nastupny plat VS vzdelaneho cloveka v IT. Vysoka skola pre zdravotne sestry je asi to iste co vystudovat socialnu pracu. Zdravotnej sestre netreba ziadnu VS.


probuss
probuss | 12.1.2016 15:57

Farari maju tiez vysoku skolu a nemaju ani 500 eur v hrubom. Alebo mlady clovek, ktory ma vysoku skolu, nastupi v banke s platom okolo 600 eur, a kym nema vysledky, dovtedy mu plat ostava na tej istej urovni. Naproti tomu ucitel, nastupuje s platom 690 eur, ktory sa mu pravidelne kazdy rok zvysuje a nemusi ukazat ziadne vysledky. Lebo keby sa platili platy podla vysledkov nasich ucitelov, tak by museli este prachy do roboty nosit. Ved su ti ziaci cim dalej tym sprostejsi.


Walker Texas Rager
Walker Texas Rager | 12.1.2016 16:18

Najvacsi problem ucitelstva je, ze platy su fixne tabulkove. Mam vcelku dost nadpriemerne chytreho znameho, ktory studoval aj daco co sa obtrelo o pedagogiku, plynuluje hovori 3mi svetovymi jazykmi a s vysokoskolskym vzdelanim III. stupna mu v BA dali nastupny plat 420€ v cistom (maximalny mozny). Chcel vyskusat ucit, reku teda ked to aj studoval, tak to aj na 3 mesiace vyskusal, kym si taketo dobrodruzstvo mohol financne dovolit :)
Aj z mojich nedavnych spomienok, niektori ucenie brali skutocne ako poslanie, pre nich je tych 600 v hrubom vysmech, inym ucitelom je to zasa primerane hodnotenie za kavickovanie prekladane babysittingom s 0 pridanou hodnotou...


devinec
devinec | 12.1.2016 17:56

Walker, kolko mas rokov?
15?
Viac nie.
Kazdy clovek, co uz ma par rokov odpracovanych v hocijakej firme, ci uz sukromnej, alebo statnej, tak vie, ze plat nikdy, skutocne NIKDY nezavisi od toho, kolko toho spravis v tej firme.
Chod radsej diskutovat na topky.


mod
mod | 12.1.2016 18:03

devinec: Ale no taaaak. Urcite v kazdej? Ja par rokov pracujem v slovenskej pobocke zahranicnej firmy a u nas system ktory opisujes funguje.


martenso
martenso | 12.1.2016 18:33

kto ucitelov zneuzil na predvolebny boj? kto ich hucka prave v tomto case? nemyslim si ze to prislo z ich vlastnej iniciativy pretoze sam predseda skolskych odborov povedal ze stale rokuju ale je im jasne ze sa to do volieb neda presadit nakolko samotny legislativny proces zavedenia zmien v standardnych lehotach to nema sancu stihnut a ani parlamentna schodza sa nezvola len tak. Takze je jasne ze niekto si toto z ucitelmi ak teda to vobec mozno brat ako postoj vsetkych ucitelov naplanoval ako predvolebnu kampan


mod
mod | 12.1.2016 18:50

martenso: Nepodstatne. Kazdy takyto protest je sucastou predvolebneho boja. Vid protest lekarov na konci Radicovej vlady kde vtedajsi vodca lekarov v proteste a neskor az dodnes sef lekarskej komory Kollar dostal od novej Ficovej vlady dotaciu na lyziarske stredisko Orava snow.


devinec
devinec | 12.1.2016 18:57

Ale mod ved netaraj. To mi chces nakecat, ze za rovnaku pracu, ako robis ty v slovenskej pobocke zarobis presne to iste, co zarobi tvoj kolega v zahranici?
Ked odpovies ano, tak klames.


mod
mod | 12.1.2016 19:10

devinec: Samozrejme ze ano. Ale skoda pisat ked ty mas uz svoju pravdu a poznas moju vyplatnu pasku lepsie ako ja. Ale evidentne ani netusis ako to v medzinarodnych firmach na spolocnych projektoch funguje. Ak si dostatocne dobry na to co robis tak zarabas kludne aj viac ako kolega v nemecku. A na moje prekvapenie latka nie je postavena az tak vysoko.


mod
mod | 12.1.2016 19:14

devinec: Radsej ti ani nebudem pisat svoj plat lebo je jasne ze mi odpovies ze neveris. To mi vsak moze byt jedno. Co mam z toho ze mi nejaky anonym na internete neveri kolko zarobim. Dolezite je co z toho mam ja. Inak byt dnes prekvapeny ze na SK sa da v lukrativnej oblasti aj slusne zarobit je dost smiesne.


mod
mod | 12.1.2016 19:19

drevinec: Nizke platy na SK su sposobene neodostatkom prace. Ked je mala ponuka ale vysoky dopyt tak sa ani neda nic ine cakat ze? Navyse na SK sme zvacsa motazna dielna. S takouto pracou bez pridanej hodnoty sa neda slusne zarobit. Zaroven sice ratas ze nemas plat ako nemec ale neratas s tym ze nemec ma aj mnohonasobne vyssie vydavky na zivot a v konecnom dosledku ak robi trebars pri pase v nemecku tak na konci ked zaplati vsetko co ma mu ostane sice viac ako slovakovy ale tisice eur nazvys to nie su. My na slovensku potrebujeme konecne zacat robit s pridanou hodnotou aby sme tu neboli iba lacna pracovna sila bez mozgu. S dalsimi a dalsimi automobilkami to nikdy nedosiahneme. Stale budeme iba narod robotnikov ktory zavya nad tym ako je na tom biedne.


mod
mod | 12.1.2016 19:20

zavyja


| 12.1.2016 19:23

ach jaj. vyrokova logika smerovolicov...


mod
mod | 12.1.2016 19:25

To dufam nebolo mne. Ja a ficovolic? To radsej skocim pod vlak ako volit toho zlodeja.


Hovado
Hovado | 12.1.2016 20:36

VS vzdelani ludia zarobia u sukromnikov na vychode menej ako ucitelia ci sestry


Walker Texas Rager
Walker Texas Rager | 12.1.2016 21:00

Devinec, ja mam vlastnu firmu a keby ludom neplatim adekvatnu odmenu, tak mi jednoducho odidu a ja utrem hubu. Preto problem skolstva je, ze plat je dany fixne tabulkovo podla veku, nie podla vykonu, ktory ucitel odvedie. Tj. neexistuje sposob, ako motivovat a zaroven, skola ma tym zakazane zaplatit pre decka normalneho ucitela, prip. normalny ucitel to robi ako hobby.


devinec
devinec | 12.1.2016 21:49

Walker, predstav si, ze aj ja mam vlastnu firmu a nechvalim sa tu.
A predstav si, ze vo svojom volnom case chodim prednasat na univerzitu a dostavam tam za to taky smiesny peniaz, za ktory by som v mojej firme ani rano oci neotvoril.
Ale to je vyssi princip, to ty nepochopis.
A predstav si, ze ucitelia v BA dostavaju viac, nez ucitelia na vychode. Kazda obec ma moznost pridat pohyblivu zlozku ku mzde podla vlastneho uvazenia a moznosti.
Ale ty si len taky troll, co vsade bol a vsetko vies najlepsie.
A este co tu splieta mod naklady - v Nemecku maju lacnejsi plyn, elektrinu, benzin, potraviny porovnatelne a presne to plati aj na Slovensku, ked porovnam BA a nejaku dedinu na vychode.
Jediny rozdiel su ceny nehnutelnosti - a to je prave faktor, ako v diskusii rozoznam malomestiaka, pretoze privandrovalec do BA sa cely zivot stazuje kvoli svojej hypoteke na drahu zivotnu uroven v BA.


vlado
vlado | 12.1.2016 22:38

devinec, v slove prednášať máš preklep, prenášať sa nepíše s D.

riaditeľ môže niektorých učiteľov odmeniť. ale keďže sme na slovensku, odmeňuje tých čo s ním chodia na pivo, nie čo sú najlepší. iba 10%(!!!) pedagógov ide po škole učiť, prečo asi? pedagogika je pri výbere VŠ zväčša na poslednom mieste, pretože ak ho nikde nezoberú, na pedagogiku určite, a tak to potom s učiteľským stavom aj vyzerá. učiteľ je jedno za najdôležitejších povolaní v spoločnosti a zároveň jedno z najpodceňovanejších. od učiteľa závisí budúcnosť tvojich detí. od neho závisí, či vzbudí v dieťati záujem o niečo, ale opačne, nechuť k vzdelávaniu.

ten výrok znamená, že až vtedy sa smer pohne k činu, ak to pocíti na preferenciách, neznamená to že by mali učitelia ambíciu znížiť smeru percentá, na toto učitelia nemajú, občania tohoto bananistanu ich maju až príliš v p...aži


Ja-som
Ja-som | 13.1.2016 06:39

No ja som to pochopil tak, že ak začnú klesať preferencie Smeru, tak bude vláda skôr prístupná na požiadavky učiteľov. A 5% by to malo učiteľom zaistiť.
Osobne o úspešnosti pochybujem, a vôbec nechápem, ako tu niekto môže mať taký nástupný plat, keď by malo byť učiteľské miesto minimálne v 4. stupni náročnosti, kde je minimálna mzda podľa zákona od 1.1.2016 648€ v hrubom. Inak štát a verejná správa má platové tabuľky, ktoré zákonu o minimálnej mzde nevyhovujú, začínajú hlboko pod ňou.


Walker Texas Rager
Walker Texas Rager | 13.1.2016 07:52

Devinec, ty si ma bezdovodne hned na zaciatku urazil, ze mam 15 rokov a v zivote som nepracoval. Len som uviedol veci na pravu mieru. A teraz som zasa troll a nic nechapem. Naozaj uz nechapem.
Inak ku tomu vyssiemu principu. Ja velmi rad bezodplatne doucim kadeco kadekoho v ramci mojho fachu. Je to ten vyssi princip :)?


kesso
kesso | 13.1.2016 08:31

WTR aky fach?


kesso
kesso | 13.1.2016 08:33

jasom stat ma vselijake vynimky za veci ktore teba pojebu su ked to statnej sprave urobia ziadny Problem! To zu si hadam sam zistil ked podnikas!


Ja-som
Ja-som | 13.1.2016 08:40

Devinec, čo také prednášaš na univerzite? Ako uraziť kohokoľvek rýchlo a ľahko? Či online dehonestácia diskutujúcich v troch jednoduchých krokoch?
Nechcem byť osobný, ale z tvojich diskusných príspevkov mám dojem, že by účastníkom tvojich prednášok mali platiť viac ako tebe.


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
SkryĹĄZatvorit reklamu
loader